All Dental Alanya

Ağız, Di̇ş Ve Çene Cerrahi̇si̇

Ağız, Diş ve Çene Cerrahisi | ALL DENTAL Ağız ve Diş Sağlığı Klinikleri | ALANYA

Ağzın içerisindeki dil, yanak, dudak, tükürük bezleri vb. gibi yumuşak dokuların tamamını, dişleri, çeneleri, çene ekleminin herhangi bir probleminin veya hastalığının teşhis edilmesini ve cerrahi tedavileri gerçekleştirilir. Kliniğinimizde yapılan cerrahi işlemler lokal anestezi altında yapılmaktadır.
       Ağız, Diş Ve Çene Cerrahisini Kapsayan Tedaviler Nelerdir?
Sürmüş veya gömülü dişlerin çekimi
20 yaş dişleri
İmplant cerrahisi
Sinüs lifting, doku greftleri
Apse veya kist tedavileri
Çene eklemi rahatsızlıkları, kırıkları

Ağız, Di̇ş Ve Çene Cerrahi̇si̇
Ağız, Di̇ş Ve Çene Cerrahi̇si̇

                                  20 Yaş Dişleri Mutlaka Çekilmeli Midir ?
Çene kemiğinde uygun pozisyonlanda bulunan 20 yaş dişlerinin çekilmesine gerek yoktur.
                                  20 Yaş Dişleri Neden Çekilmelidir?
En gerideki dişler olduklarından ulaşımı zor dolayısıyla temizlenmesi zordur. Yetersiz hijyen dolayısıyla çok hızlı çürüyüp ağrı yapabilirler. Ağız kokusu sebebi olabilirler. Aynı zamanda bir önündeki dişin de çürümesine ortam hazırlarlar.
Bazı 20 yaş dişleri çenede yetersiz alan nedeniyle tamemen veya yarı gömülü kalabilmektedir. Yarı gömülü kalan bu dişlerin üzerinde bulunan dişetlerinin arasında yiyecek sıkışmasına sebep olup enfeksiyon oluşturabilirler. Biz buna perikoronitis diyoruz oldukça ağrılıdır. Tamamen gömülü yani hem kemik hem Diş Eti altında kalan dişler ise hastaya şikayet verdikleri takdirde çekilmelidirler. Bu dişler diğer dişleri sıkıştırarak pozisyon değişikliklerine ve çapraşıklığa sebep olabilir.
20 yaş dişleri bazen hiçbir şikayet olmadığı halde sadece ortodontik amaçlı çekilebilir.

                        Sadece 20 Yaş Dişleri Mi Gömülü Kalıyor ?
Bu 20 yaş dişleri dışında bazen köpek dişleri ve küçük azılar da gömülü kalabilmektedir. Bunlar ortodontik yöntemlerle yerine getirilebilir veya yine opere edilebilir. 
                        Diş Çekiminden Önce Neler Yapmalıyım?
Eğer hekiminiz  antibiyotik önerdiyse saatlerine dikkat edilerek kullanılmalıdır. Kullanılan ilaçlar ve sistemik hastalık geçmişini yine heime operasyon öncesi aktarmalıyız.
Çekim öncesi kan sulandırıcı(asprin benzeri ilaçlar) kullanılmamalıdır.

                        20 Yaş Dişi Ameliyatı Hangi Tür Anestezi İle Yapılmaktadır ?
Bu operasyon lokal anestezi ile yapılmaktadır.

Ağız, Di̇ş Ve Çene Cerrahi̇si̇
Ağız, Di̇ş Ve Çene Cerrahi̇si̇

                                  Çekim Sırasında Ağrı Hissedilir Mi ?
Lokal anestezi altında olunacağından ağrı hissedilmez fakat işlem esnasında baskı hissedilmektedir. Yine işlem esnasında bazen sesler duyulabilir bunlar kontrollü seslerdir bu durumda korkmamak ve sakinliği korumak hekime destek sağlayacaktır.
                                  Diş Çekimi Sonrası Nelere Dikkat Edilmeli?
Çekim boşluğuna konan tampon yarım saat ısırılmalı yerine pamuk peçete vb. ısırılmamalıdır.
48 saat kadar sigara içilmemesine özen gösterilmelidir. Sigara pıhtının bozulmasına orda enfeksiyon oluşmasına sebep olur. Buna kuru soket denir ve oldukça ağrılıdır.
Hekimin varsa vermiş olduğu antibiyotik saatlerine uyulmalı ağrı olduğu takdirde verilmiş olan ağrı kesicilerden kullanılmalıdır.

                Çekimden Sonra Yüz Şişmesi Olur Mu?
Yüzün şişmesi dişin durumuna göre ve kişiden kişiye çok değişkenlik gösterir. Eğer çekim esnasında çene kemiğine müdahale edilmişse veya zorlu bir çekim geçirildi ise şişlik muhtemeldir. Eğer hekim soğuk kompres uygulamayı önerdiyse talimatlara uyulmalıdır. Hafif şişlik çok normaldir.

          Çekilmiş Dişin Olduğu Yer Çok Ağrı Yapıyor Ve Ağız Açılamıyorsa Ne Yapılmalı?
Hekime başvurulmalı ve gereken müdahaleler yapılmalıdır. Bazı durumlarda çekim boşluğu serum gibi izotonik suyla yıkanıp daha sonra yerine ilaç konabilir. Bu hastayı oldukça rahatlatır.
               Çekim Sonrası Ağız Bakımım Nasıl Olmalıdır?
Çekim sonrasındaki ilk gün tükürme, diş fırçalama, şiddetli çalkalama, pipet kullanma veya gargara gibi hareketlerden kaçınılmalıdır . İlk iki gün ılık, taneciksiz ve yumuşak besinler tüketilmelidir. Ağız bakımı hekimin önerdiği antiseptik gargaralar ile tamamlanmalıdır.
 

Ağız, Di̇ş Ve Çene Cerrahi̇si̇